15 000 Ft felett ingyenes a kiszállítás!

iPhone 14 tok, üvegfólia érkezett:)

Kérdése van? Hívjon minket! +36209655800

Blog
Nagy István
2022.05.30 20:16

iPhone 14 Pro, „Always-On”, vagyis mindig aktív kijelző!

iPhone 14 Pro,  „Always-On”, vagyis mindig aktív kijelző!

Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeken a Bloomberg Mark Gurman jelentése szerint a Lock Screen állandóan bekapcsolt kijelző módot tartalmazhat.

 

 

 

Az iPhone 13 Always On funkciója
A legutóbbi "Power On" hírlevelében Gurman felvázolt néhányat azok közül a változások közül, amelyek az iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 és macOS 13 rendszerekre érkeznek az Apple idei WWDC alkalmával. Az iOS 16-hoz pletykált új képességek között szerepel egy továbbfejlesztett Lock Screen "widget-szerű képességekkel rendelkező háttérkép". A Lock Screen fejlesztések állítólag megalapozzák a jövőbeli funkciókat, köztük a "mindig bekapcsolt" módot. Gurman valóban azt mondta, hogy az iOS 16 aktívan tartalmazza a "jövőbeli támogatást" a mindig bekapcsolt Lock Screen számára.

Az iPhone 13 Pro modellek a pletykák szerint tavaly rendelkeztek volna mindig bekapcsolt kijelzővel, de a funkciót a jelek szerint még a készülékek 2021 szeptemberi megjelenése előtt elvetették. Gurman azt állítja, hogy az Apple tovább dolgozott a funkción, és az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max számára most egy "mindig bekapcsolt mód" van fejlesztés alatt, amely "gyorsan áttekinthető információkat biztosít - hasonlóan az újabb Apple Watch-okhoz".

Az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max voltak az első iPhone-ok, amelyek 120 Hz-es ProMotion kijelzővel érkeztek, amit a változó frissítési frekvenciájú LTPO paneltechnológia alkalmazása tett lehetővé. Az iPhone jelenlegi ProMotion kijelzői 10Hz és 120Hz közötti képernyőfrissítési frekvenciára korlátozódnak. Az Oppo és a Samsung által használt LPTO panelek viszont akár 1 Hz-re is lecsökkenhetnek statikus kép megtekintésekor, vagy amikor a készülék inaktív.

A jól értesült kijelzőelemző, Ross Young nemrég azt mondta, hogy "arra számít", hogy az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modellekben használt ProMotion kijelzők ugyanilyen alacsony, 1 Hz-es frekvenciára lesznek képesek leesni, így gyakorlatilag megszűnik az a hardveres korlátozás, amely megakadályozza, hogy az Apple állandóan bekapcsolt módot kínáljon az iPhone 13 Pro modellekben. Mindazonáltal Gurman figyelmeztetett arra, hogy a funkció nem biztos, hogy a végleges változatot az iPhone 14 termékcsalád szeptemberi bejelentéséig eléri.

 

(forrás: macrumors)