15 000 Ft felett ingyenes a kiszállítás!

iPhone 14 tok, üvegfólia érkezett:)

Kérdése van? Hívjon minket! +36209655800

Blog
Nagy István
2022.07.10 08:54

Négy funkció, amire számítunk az Apple Watch Series 8-ban

Négy funkció, amire számítunk az Apple Watch Series 8-ban

Négy funkció, amire számítunk az Apple Watch Series 8-ban

 

Az Apple várhatóan két hónapon belül bejelenti a közelgő Apple Watch Series 8 készüléket. Az elemzők az Apple Watch évek óta legfontosabb frissítésének nevezik, és íme, mit várunk az Apple új, ősszel érkező viselhető készülékétől.

Ugyanazok a képernyőméretek, mint a korábbi modelleknél - de egy nagyobb modell már készülőben van

Az Apple elég következetesen változtatta az Apple Watch képernyőméretét. Az eredeti Apple Watch a Series 3-ig 38mm és 42mm-es opciókkal rendelkezett, a Series 4-től a Series 6-ig 40mm és 44mm, és mostantól a Series 7-től kezdve 41mm és 45mm.

Az Apple Watch Series 8 esetében arra számítunk, hogy az Apple megtartja ugyanazokat a képernyőméreteket, mint az Apple Watch Series 7 esetében. Ennek ellenére Ross Young, a DSCC munkatársa úgy véli, hogy a vállalat egy nagyobb, 1,99 hüvelykes képátlójú képernyőn dolgozik, ami azt jelentheti, hogy az Apple egy 47 mm-es Apple Watch-ot készít elő. Jelen állás szerint a Bloomberg úgy tudja, hogy ez lehet az új, masszív, sportos kiadású Apple Watch.

Legalább egy új érzékelő érkezik az Apple Watch Series 8-hoz

A Bloomberg, a Wall Street Journal és Ming-Chi Kuo elemző szerint az Apple Watch Series 8 végre új érzékelőt hoz. Mindkét kiadvány és az elemző szerint egy testhőmérséklet-érzékelő van készülőben.

-WSJ: "Az érzékelő tervezett felhasználási területe 2022-ben a                            termékenységtervezés lenne, mondták az emberek, és a nőknek támpontokat adna arról, hogy hol tartanak az ovulációs ciklusukban."

2022 elejére a Bloomberg Mark Gurman szerint "a testhőmérséklet szerepelt az idei tervben, de az erről szóló beszélgetések az utóbbi időben lelassultak". Bár ez nem jelenti azt, hogy az Apple elvetette az új szenzorral kapcsolatos terveit, még várnunk kell az újabb jelentésekre, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy ez a funkció valóban megjelenik.

Akkor, júliusban Gurman megismételte, hogy az Apple valószínűleg új érzékelőt hoz az Apple Watch Series 8-hoz:

  -A testhőmérséklet-funkció nem ad pontos értéket - mint a homlok- vagy csuklóhőmérő -, de képesnek kell lennie megmondani, ha úgy véli, hogy láza van. Ezután javasolhatja, hogy beszéljen orvosával, vagy használjon egy erre a célra szolgáló hőmérőt.

Az év elején Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa arról számolt be, hogy az Apple egy új S8 SoC-t készít elő az Apple Watch Series 8 számára, amely "jelentős frissítéseket hoz az aktivitáskövetéshez", "gyorsabb chipekkel mindenhol".

Június végén az újságíró megismételte jelentését, mondván, hogy az Apple Watch Series 8 processzora várhatóan hasonló lesz a jelenlegi Series 7-es chiphez - ami az Apple Watch Series 6-ban is megtalálható.

Ez azt jelenti, hogy az Apple Watch Series 8 ugyanolyan gyors lesz, mint az Apple Watch Series 7 és az Apple Watch Series 6. A jövő évi modell esetében Gurman szerint a Watch a tervek szerint "teljesen új processzort" kap.

Jobb alváskövető technológia és fitneszfunkciók a tervek szerint

Évekig tartó várakozás után az Apple végre hozott egy beépített megoldást azoknak, akik szeretik nyomon követni az alvásukat. Sajnos a stock alkalmazás nem olyan jó, mint a harmadik féltől származó opciók.

Ennek tudatában a Wall Street Journal arról számolt be, hogy az Apple Watch Series 8 új alváskövető funkciókkal rendelkezhet, beleértve a fejlett alvásminták és az alvási apnoe felismerésének képességét. A kiadvány szerint azonban az Apple számára az alváskövetési képességek bővítésével kapcsolatban az egyik kihívás az akkumulátor élettartama.

Ami azt illeti, az Apple nem várta meg az Apple Watch Series 8 bevezetését, hiszen jelenleg is tesztel egy továbbfejlesztett alváskövető alkalmazást a watchOS 9-nek köszönhetően. Ugyanez igaz a Workout appra is, amely komoly megújuláson esett át, minden eddiginél több adatot kínálva a futóknak, ahogy arról itt többet is megtudhatsz.

(forrás: 9to5mac.com)