15 000 Ft felett ingyenes a kiszállítás!

iPhone 14 tok, üvegfólia érkezett:)

Kérdése van? Hívjon minket! +36209655800

Blog
Nagy István
2022.08.15 10:35

Így készíthet felejthetetlen fotókat, videókat a telefonjával – az Apple tett közzé tanácsokat

Így készíthet felejthetetlen fotókat, videókat a telefonjával – az Apple tett közzé tanácsokat

Nem nagy ördöngösség egy iPhone-nal fotózni, azonban kép és kép között óriási különbség lehet, miután az okostelefonos fotózásnak/videózásnak is megvannak a trükkjei. Az Apple két új videóval mutat be fotózási trükköket.

Az Apple a közelmúltban kiadott két videót, amelyek segítenek a különleges fotók, videók készítésében. Az első videó bemutatja, hogyan lehet videomontázst készíteni mozi módban iPhone-on az ismert protréfotós, Arielle Bobb-Willis segítségével. Annyit azért tudni kell, hogy a mozi mód csak az iPhone 13-on érhető el, bár a közelgő iPhone 14-es sorozaton is bizonyára ott lesz. A mozi mód lehetővé teszi (amit filmekben olyan gyakran látni), hogy a fókuszt egyik témáról a másikra váltsuk. A videót a Los Angeles-i Apple Towerben és környékén forgatták.

Ahogy a videónál olvasható, a felhasználók úgy módosíthatják Mozi módban a fókuszt, hogy egyszerűen megérintik a képernyőt a jelenet azon részén, amelyre a fókuszt át kívánják helyezni. Az addig fókuszban lévő téma elmosódott lesz, és az új téma válik élessé és tisztává. A videót később a Clips alkalmazással szerkesztik.

 

A második videó a „Hogyan fényképezzünk és szerkesszünk drámai nyári fényt iPhone-on” címet kapta. A nyári fény lehetőséget kínál drámai megvilágítású fényképek készítésére, és a videó tippjeit követve lenyűgözőbbé tehetjük a fotóinkat. Olyan technikát ismerhetünk meg, amellyel érdekes árnyékokat hozhatunk létre a fényképeinket. Ha megérintjük az iPhone képernyőjét nyitott kameraalkalmazás mellett, majd ismét megnyomjuk a kijelzőt, megjelenik a nap ikonja. Ha megérintjük ezt az ikont, és lefelé húzzuk a megjelenő csúszkán, csökken az expozíció, és játszani lehet a fényképen az árnyékokkal.

(forrás: HVG)