15 000 Ft felett ingyenes a kiszállítás!

iPhone 14 tok, üvegfólia érkezett:)

Kérdése van? Hívjon minket! +36209655800

Blog
Nagy István
2022.09.19 16:56

Az Apple vezetője reagál az iOS 16 idegesítő másolás és beillesztés felszólítására.

Az Apple vezetője reagál az iOS 16 idegesítő másolás és beillesztés felszólítására.

Az Apple válaszolt a felhasználók panaszaira az iOS 16-ban található bosszantó felugró ablakkal kapcsolatban, amely a felhasználó engedélyét kéri, ha egy alkalmazás hozzá akar férni a vágólaphoz, hogy szöveget, képeket és egyebeket illesszen be.

Az új funkció az iOS 16-hoz a felhasználók adatvédelmi intézkedésként került be, amely megköveteli, hogy az alkalmazások engedélyeket kérjenek a vágólaphoz való hozzáféréshez, amely érzékeny adatokat tartalmazhat. A felszólítás azonban bosszantóvá vált a felhasználók számára az iOS 16 használata során, mivel folyamatosan engedélyt kér, amikor be akarnak illeszteni valamit egy alkalmazásba.Mivel a felhasználók bosszúsága az engedély kérés miatt egyre jobban elhatalmasodik, az Apple végül reagált, mondván, hogy az állandó felugró ablak nem a funkció működésének rendeltetése. Kieran, a MacRumors olvasója e-mailt küldött Craig Federighinek és Tim Cooknak, amelyben panaszkodott az állandó kérés miatt, és azt szorgalmazta, hogy az Apple ugyanúgy kezelje a vágólaphoz való hozzáférést, ahogyan az iOS kezeli a harmadik fél helymeghatározáshoz, kamerához, mikrofonhoz és egyebekhez való hozzáférését.

Ron Huang, az Apple egyik vezető menedzsere is csatlakozott az e-mail szálhoz, mondván, hogy a felugró ablaknak nem kellene minden alkalommal megjelennie, amikor a felhasználó megpróbál beilleszteni. "Ez egyáltalán nem elvárt viselkedés, és a végére járunk a dolognak" - mondta Huang. Huang hozzátette, hogy ezt a viselkedést az Apple nem tapasztalta belsőleg, de Kieran "nem az egyetlen", aki ezt tapasztalja.

Arra a felvetésre reagálva, hogy a vágólaphoz való hozzáférést a Beállítások alkalmazáson belül, alkalmazásonként kellene hozzáadni, Huang azt mondta, hogy ez "jó ötlet" lenne, és hozzátette, hogy az Apple-nek "mindenképpen javítania kell, és az olyan alkalmazásokat, mint a Mail, csak működjenek e beállítása nélkül is, de ettől függetlenül hasznos az olyan alkalmazások számára, amelyekkel a felhasználók akkor is meg akarják osztani az adatokat, ha nem ők kezdeményezték". "Maradjunk résen" - tette hozzá.

Huang a funkció több feltalálójának egyikeként szerepel egy 2021. január 29-én kelt szabadalmi bejelentésben.

Az Apple jelenleg bétateszteli az iOS 16.1-et fejlesztőkkel és nyilvános bétatesztelőkkel, de valószínűleg még hetekbe telik, mire a frissítés elkészül. Az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max készülékekre az iOS 16 legújabb frissítése az iOS 16.0.1, amely többek között az iMessage és a FaceTime aktiválását befolyásoló hibát orvosolta. Az összes többi kompatibilis eszközön továbbra is az iOS 16 múlt héten kiadott eredeti verziója fut.

A vágólap-hozzáférési hiba egyike annak a több funkciónak, amelyet az Apple az iOS 16 frissítésében javíthatott, beleértve a túlzott akkumulátor-lemerülésről szóló jelentéseket és az iPhone 14 Pro modellekkel szembesülő problémát, amelyek nem reagálnak a régebbi iPhone-ról történő adatátvitel után.

(forrás: MacRumors)